Selamat Hari Raya Aidilfiri

1:16 AM / Posted by Matt Fauzy / comments (1)

Disini, ku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfiri Maaf Zahir & Batin dan juga ingin meminta maaf sekiranya ada:

TERkasar bahas,
TERsilap bicara,
TERmarah yang tak kena,
TERtanya tak tentu hala,
TERsasul yang tak sengaja,
TERpukul kat mana-mana,
TERpekik di telinga,
TERhantuk di kepala,
TERpinjam harta benda,
TERmoody tak semena-semena,
TERumpat bila-bila,
TERusik yg sengaja,
dan segala macam 'TER' lagi
Maaf Zahir & Batin! ^_^

Seharian D'Kuantan

9:06 PM / Posted by Matt Fauzy / comments (6)

Last week 7hb July 2009 aku nekad nak g kuantan, nak memadu kasih ngan Sara, http://emo.huhiho.com rindu bangat kat dia..Sara skang dah besar, dah bijak, pandai cakap skit2 tp bley paham.. pagi tu aku trus call Syu’a suruh dia mintak permission kat Kak Zu (bakal mak mentuaku yg buncit) nak pinjam Sara sehari..bertolak dr kL kul 12 sampai kat kuantan kul 2.30 trus amik Syu’a ngan Sara ..naik je keta Sara trus kata Jom Jalan.. dlm perjalanan nak pegi McDonald Teluk Cempedak Sara nangis plak nak mama ngan ayah dia, punye la payah nak pujuk, last2 belikan Happy Meal utk dia trus senyap..satu hari berkepit ngan Sara bawak dia g Taman Teruntum ngan Teluk Cempedak, punye la ligat bdk comel ni penat main kejar2 ngan dia..tp paling best dapat cium ngan gigit pipi Sara , puas gak jumpe Sara..
ni gambar yg sempat aku tangkap time dating ngan Sara & Syu'a


Sara dah besar

Sara main buaian ngan Syu'a

Sara ngan pakwe dia

perut sara ngan pakwe dia sama size

kat taman teruntum

Sara ngan Syu'a

penat kejar sara xreti duk diam

Sara tetap tembam

Sara landing kat perut pakwe dia

Sara ngan pakwe dia

main nyorok2
Sara tertido keletihan

Labels: , , ,

~~Nak update blog~~

8:40 PM / Posted by Matt Fauzy / comments (5)

+ + Assalamualaikum rodong (kawan dlm bahase Pahang) sume, dah lama xupdate blog pasni nak update selalu.. jealous tgh blog org cantek2 belaka..chaiyok chaiyok matt!

+ + makin tembam makin hensem ~~
http://emo.huhiho.com

Last Weekend yg boring

9:23 AM / Posted by Matt Fauzy / comments (0)

tiap kali weekend mesti boring,xtau kenape maybe sebab aku single kot takde nak ajak someone yg special kuar dating..tp tak jugak aku ni bukan jenis suke merayap baik duk umah je lepak2 ngan Irfan & Hafiq..arrgghhh boring nye bile weekend kena keje rase mcm bangla lak..padan muke kat aku gak sape suruh keje kat situ dlu keje normal hour gatal nak tukar..padan muke kat aku..pagi ahad tu kena la bergegas g cyberjaya, kuar dari umah kul 7 pg , MR2 tak plak jem mmg best jalan gni kalu ari biase bapak nye jem sempat gak la aku wat dosa maki ngan mencarut sana sni..time drive rase perut lapar lak xsempat nak breakfast kat umah td, so singgah la kat McD drive thru order Fillet Fish fevert aku time skola dlu..drive my loving persona sambil makan di pagi minggu mmg best pastu jalan clear je ape lgaku guna kesempatan yg terhidang utk test persona aku, pecut sampai 150km/j.. sampai opis kul 7.52 am kira awal la bg aku selalunye aku mesti sampai kul 8.15..sampai je opis trus bukak email, sume email tak best..check plak helpdesk mane la tau ade ticket assign kat aku tp xde gak tambah la kebosanan..so satu ari tu aku duk saje je kat opis, dr pagi sampai tghari aku layan movie dragon ball (xbest pun citer ni) pastu skype ngan YM ngan kawan2..pas lunch aku g la check sume server make sure sume server takde lampu orange kelip2..mmg boring job nie just monitor je..abis je monitor sume server aku tido jap sambil dgr lagu season in the sun ngan lucky..

Labels: ,

Mulianya Wanita disisi Allah s.w.t

10:51 PM / Posted by Matt Fauzy / comments (1)

Mulianya seorang isteri disisi Allah...
Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri ini pada keluarga, suami dan anak-anak. Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri mereka kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak.Biarlah buruk mana isteri anda, sayangilah mereka.......

Beruntungnya seorang wanita yg ada rahim ini ialah dia bekerjad engan Tuhan... jadi 'kilang ' manusia. Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh...7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.Cuti bersalin juga sehingga 60 hari, Bila dah bersalin tu, susukanlah anak.. Cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah , Tapi bila dah habis cuti tu..layan lah suami.."offer" lah pada suami,
Nabi bersabda : berjimak dgn isteri itu pahala..jangan buat deekkk jeee, Jangan buat alasan itu dan ini pulak….ingat tu si isteri yee!!! Kata nak pahala lebih…

Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang.. ..sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya.. Satu lagi berita gembira untuk wanita, Sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya,Lahir saja bayi seluruh dosanya habis. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita,jadi kenapa perlu takut nak beranak?

Marilah kita pegang kepada tali Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid, Allah izinkan terus masuk Syurga.Untuk orang bukan Islam, dia tak dapat masuk Syurga tapiAllah beri kelonggaran siksa kubur. Untuk peringatan semua wanita yang bersuami seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.

Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari. Contohnya bila dia redho suaminya pergi berjemaah di masjid atau ke majlis ilmu, bersedekah.. ganjaran Alah keatasnya jua..

Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat dia tak nak masuk syuga tanpa suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain..Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya.

Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki. Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapakkaki. Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampirkepada kamu(lelaki) ,lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan wanita,dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.

Woman was made from the rib of man, She was not created from his head to top him, Nor from his feet to be stepped upon, She was made from his side to be close to him, From beneath his arm to be protected by him,Near his heart to be loved by him.

"Wahai Tuhan... ku tak layak ke syurgamu ...namun tak pula aku sanggup ke nerakamu...kamilah hamba yang mengharap belas darimu ...
"Ya Allah...jadikanlah kami hamba2 mu yang bertaqwa ..ampunkan dosa2 kami, kedua ibubapa kami, dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia"......

Upgrade boyfriend 5.0 to husband 1.0

10:30 PM / Posted by Matt Fauzy / comments (4)

Upgrade boyfriend 5.0 to husband 1.0 - pentium8 version

Dear IT Support,

Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a slow down in the overall performance, particularly in the flower and jewellery applications that had operated flawlessly under Boyfriend 5.0. In addition, Husband 1.0 un-installed many other valuable programs, such as Romance 9.5 and Personal Attention 6.5, but installed undesirable programs such as EPL 5.0, NBA 3.0 and ESPN 2.0. And now Conversation 8.0 no longer runs and House Cleaning 2.6 simply crashes the system. I've tried running Nagging 5.3 to fix these problems, but to no avail. What can I do?

Regards,
Desperate
-------------------------------------------------------------------------
Reply:

Dear Desperate,

First keep in mind; Boyfriend 5.0 is an entertainment package, while Husband 1.0 is an operating system. Try entering the command C:\ I THOUGHT YOU LOVED ME and download Tears 6.2 to install Guilt 3.0. If all works as designed, Husband 1.0 should then automatically run the applications Jewellery 2.0 and Flowers 3.5. But remember, overuse can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy Hour 7.0 or Late Night Teh Tarik 6.1. Late Night 6.1 is a very bad program that will create SnoringLoudly.wav files. Whatever you do, DO NOT install Mother-in-Law 1.0 or reinstall another Boyfriend program. These are not supported applications and will crash Husband 1.0. In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have a limited memory and cannot learn new applications quickly. You might consider additional software to improve memory and performance. I personally recommend Hot Food 3.0 and Lingerie 6.9.
Good Luck,

IT Support

Picture Budak Comel (Anak Buah Angkat ku)

7:47 PM / Posted by Matt Fauzy / comments (2)

Kali ni aku nak kenalkan anak-anak buah angkat aku yg comel..Actually aku takde anak buah lg ni sume anak jiran2, anak kawan2 yg rapat ngan aku so aku declare dorg jd anak buah aku..aku sayang sgt kat dorg..dorg comel, cute, aktif pastu nakal skit..

Ngan adik sepupu..

Ni nama nye Siti Nur Atirah, skang dah besar dah sekolah darjah 2, Atirah suke tampar muke aku time aku tido, sesuke ati dia je ape lg aku kejar la dia..Atirah ni mulut dia mcm org tua asyik membebel je kadang2 penat gak cakap ngan dia, org tanya skit panjang lebar plak dia kasi jawapan..

Bdk Atirah nie pantang nampak camera asyik nak gedik jeKonon ayu la tu huhuhu..

Yang ni nakal skit maklum la hero katakan, nama dia Irfan aku lupe plak nama penuh dia. Dia dah ade adik, sejak ade adik dia makin ganas ngan ngada2, slalu gak aku gigit dia padan muke..skang dia dah sekolah tadika baru la ok skit sifat hero dia kalu tak dlu asyik nak mengamuk je..nickname irfan kat umah Abg Long atau Budak Gemok sbb perut dia buncit mcm ayah dia gak huhuhuhu..jgn marah2 En Shidee..

Irfan with Hafiq Aiman
Irfan time dia kecik lg
Helloo my name Irfan...

Irfan ngan Alang (aku la tu)

Irfan & Family (time Hafiq dlm perut lg)

Yang ni pulak adik kepada Irfan nama dia Hafiq Aiman..Kitaorg panggil dia Adik sebab dia mmg adik irfan huhuhu...dia ni pantang nampak pintu mesti nak kuar punye, sejak dah pandai jalan makin ligat dia lari sambil tgk kalu2 ade org nak kejar dia..Hafiq Aiman selalu kena buli ngan Irfan tp dia tak lawan pun senyum atau ketawa je..Tapi dua org adik beradik ni mmg baik ngan comel..aku selalu pinjam dorang time weekend tgk citer Spongebob Squarepant, Shin Chan atau Upin & Ipin. Skang dorg adik beradik tgh tunggu adik dorg kuar insya Allah dlm bulan May nie dorg dapat adik lg sorg, abis la bersepah la umah kak zizah nnt hahahaha..

Hafiq Aiman time tak reti jalan lg
Dua org bdk gemok..Hafiq Aiman ngan Kak Yong
Sempat jelir lidah bdk Hafiq nie

Yang cute, comel ni anak kawan aku kat Kuantan Pahang, anak Kak Zu..Nama bdk kecik ni Sara, nama penuh dia Siti Qisara ape ntah nama panjang aku tak ingat hehehe..Sara skang dah umur setahun, dah pandai berjalan tp tak pandai lg bercakap tau marah2 ngan nangis je huhuhu tu pun kalu aku kacau...Sara masa dia baby sgt la tembam sampai aku geram aku gigit pipi dia yg tembam tu padan muke dia..kalu aku g Kuantan mesti aku cari Sara, aku sempat gak upload video Birthday Sara kat Utube..
Tembam tak Sara, korg rase kalu korg jumpe bdk mcm sara ni ape korg wat??
Comot nye bdk ni nampak gigi sebatang dia..
Comel tak??
Bergaya ngan tudung mak dia..


Sara bile dah dapat 'Kaki', ni kat Teluk Cempedak..



Time masa birthday Sara..kek coklat tu aku wat khas utk Sara..
Sara & Abah dia..
Sara & Mama dia..
Sara & Pakwe dia..

Labels: ,

Tentang diri saya...

12:53 AM / Posted by Matt Fauzy / comments (2)




saya adalah saya…saya suka kan kebebasan yang nyata…saya tidak suka dikawal…saya tidak suka keadaan huru-hara..saya suka akan ketenangan mcm laut…happy go lucky..jiwa tenteram…tidak tertekan…saya tidak suka menunjukkan pada orang lain yang saya juga dalam keadaan sedih,keciwa,tension….itu lah saya…sikap saya yang patut orang lain tahu…saya tak suke kalu janji tak terpati, xsuke ditipu, menipu ngan tipu-tipu..…dulu saya pernah tipu orang…dan akibatnya..saya yang kena…itu semua pengajaran untuk saya…untuk mengajar saya tentang erti hidup…dengan lebih matang…dan untuk masa depan saya yang akan datang….lagi satu pasal saya dah chubby skit saya nak kembali masa zaman sy slim dlu baru la saya hensem :)