Jejak Kasihan

9:18 PM / Posted by Matt Fauzy /

Ahad yg lalu kami dijemput menghadiri Majlis Kenduri Doa Selamat di rumah Kak Rose, makan pun sedap2, melantak xingat dunia, sia2 je jogging pagi tu so terpaksa la postponed niat nak diet..time sembang2 dan ngumpat2 kami disajikan ngan picture zaman budak hingusan...

gambar ni dirakam ketika kami menyambut kepulangan penjaga kami Tok Long dari mengerjakan haji..kami dihadiahkan sepasang baju, comel nye masa ni tergelak sakan bile tengok pic ni...kenangan lebih kurang 20tahun yg lalu..
dari kiri: Kak Yong, Kak Ngah, Ayu, Matt, Hanim, Imah..

gambar ni sesudah majlis kenduri, masing2 dah lain sampai xcam langsung..sesudah 20 tahun tak bersua muka akhir nya kami dipertemukan, masing2 dah keje dan berbadan besau...dah mcm jejak kasih plak =)
dari kiri: Matt (single - tuggu gadis masuk meminang), Hanim (single - dengar2 kabar angin dah ade org punye), Ayu (kawen anak seorg), Kak Yong (kawen - anak xde lg coming soon), Kak Ngah (Single-tak fikir nk kawen lg kata nye nk abis kan master). Tiada didalam gambar: Imah - dia bz wat tempahan chesse tart kat umah..

teringat ketika kami (kak yong, kak ngah, matt, imah & fareez) di zaman budak hingusan, kami di jaga oleh pasangan nenek dan atuk iaitu Tok Long semasa abah ngan mak berkerja mencari rezeki..umah tok long mcm umah kedua kami..Kami ditemani anak tok long, abg Nizam ngan kak Ros, dijaga dan dibelai dengan penuh kasih sayang...Kadang2 cucu-cucu tok long (Ayu, Hanim, Fazli) balik menjenguk nenek ngan atuk mereka, kami tetap dilayan sama rata..mcm2 kerenah ngan kenangan tergambar ketika sesi jejak kasih nie..semoga masing2 berjaya dlm kerjaya yg diceburi dan hidup aman bahagia hingga ke akhir hayat..Buat pasangan Tok Long terima kasih tak terhingga kami ucapkan, jasa tok long sekeluarga takan kami lupakan..

Ni Kak Ros dlu masa dia zaman remaja sgt chantek ngan slim..Baby tu anak Ayu nama nye Mia Zahira 9 months.. Kak Ros dah kawen ngan Abg Rizal, mereka dikurniakan seorg anak lelaki..
Ni Abg Nizam, dlu masa dia muda remaja badan berisi skang dah slim.. Abg nizam jugak dah kawen dan dikurniakan dgn sepasang anak lelaki & perempuan

Mak bergambar ngan Tok Long, tok long masih mcm dlu lagi xnampak tua & masih kuat..suara tok long pun mcm dlu gak, gelak tawa masih lg kami ingat..dari kiri Mak, Tok Long..


~We will smiling when we remember a nice memory~

Labels:

0 comments:

Post a Comment