Picture Budak Comel (Anak Buah Angkat ku)

7:47 PM / Posted by Matt Fauzy / comments (2)

Kali ni aku nak kenalkan anak-anak buah angkat aku yg comel..Actually aku takde anak buah lg ni sume anak jiran2, anak kawan2 yg rapat ngan aku so aku declare dorg jd anak buah aku..aku sayang sgt kat dorg..dorg comel, cute, aktif pastu nakal skit..

Ngan adik sepupu..

Ni nama nye Siti Nur Atirah, skang dah besar dah sekolah darjah 2, Atirah suke tampar muke aku time aku tido, sesuke ati dia je ape lg aku kejar la dia..Atirah ni mulut dia mcm org tua asyik membebel je kadang2 penat gak cakap ngan dia, org tanya skit panjang lebar plak dia kasi jawapan..

Bdk Atirah nie pantang nampak camera asyik nak gedik jeKonon ayu la tu huhuhu..

Yang ni nakal skit maklum la hero katakan, nama dia Irfan aku lupe plak nama penuh dia. Dia dah ade adik, sejak ade adik dia makin ganas ngan ngada2, slalu gak aku gigit dia padan muke..skang dia dah sekolah tadika baru la ok skit sifat hero dia kalu tak dlu asyik nak mengamuk je..nickname irfan kat umah Abg Long atau Budak Gemok sbb perut dia buncit mcm ayah dia gak huhuhuhu..jgn marah2 En Shidee..

Irfan with Hafiq Aiman
Irfan time dia kecik lg
Helloo my name Irfan...

Irfan ngan Alang (aku la tu)

Irfan & Family (time Hafiq dlm perut lg)

Yang ni pulak adik kepada Irfan nama dia Hafiq Aiman..Kitaorg panggil dia Adik sebab dia mmg adik irfan huhuhu...dia ni pantang nampak pintu mesti nak kuar punye, sejak dah pandai jalan makin ligat dia lari sambil tgk kalu2 ade org nak kejar dia..Hafiq Aiman selalu kena buli ngan Irfan tp dia tak lawan pun senyum atau ketawa je..Tapi dua org adik beradik ni mmg baik ngan comel..aku selalu pinjam dorang time weekend tgk citer Spongebob Squarepant, Shin Chan atau Upin & Ipin. Skang dorg adik beradik tgh tunggu adik dorg kuar insya Allah dlm bulan May nie dorg dapat adik lg sorg, abis la bersepah la umah kak zizah nnt hahahaha..

Hafiq Aiman time tak reti jalan lg
Dua org bdk gemok..Hafiq Aiman ngan Kak Yong
Sempat jelir lidah bdk Hafiq nie

Yang cute, comel ni anak kawan aku kat Kuantan Pahang, anak Kak Zu..Nama bdk kecik ni Sara, nama penuh dia Siti Qisara ape ntah nama panjang aku tak ingat hehehe..Sara skang dah umur setahun, dah pandai berjalan tp tak pandai lg bercakap tau marah2 ngan nangis je huhuhu tu pun kalu aku kacau...Sara masa dia baby sgt la tembam sampai aku geram aku gigit pipi dia yg tembam tu padan muke dia..kalu aku g Kuantan mesti aku cari Sara, aku sempat gak upload video Birthday Sara kat Utube..
Tembam tak Sara, korg rase kalu korg jumpe bdk mcm sara ni ape korg wat??
Comot nye bdk ni nampak gigi sebatang dia..
Comel tak??
Bergaya ngan tudung mak dia..


Sara bile dah dapat 'Kaki', ni kat Teluk Cempedak..



Time masa birthday Sara..kek coklat tu aku wat khas utk Sara..
Sara & Abah dia..
Sara & Mama dia..
Sara & Pakwe dia..

Labels: ,

Tentang diri saya...

12:53 AM / Posted by Matt Fauzy / comments (2)




saya adalah saya…saya suka kan kebebasan yang nyata…saya tidak suka dikawal…saya tidak suka keadaan huru-hara..saya suka akan ketenangan mcm laut…happy go lucky..jiwa tenteram…tidak tertekan…saya tidak suka menunjukkan pada orang lain yang saya juga dalam keadaan sedih,keciwa,tension….itu lah saya…sikap saya yang patut orang lain tahu…saya tak suke kalu janji tak terpati, xsuke ditipu, menipu ngan tipu-tipu..…dulu saya pernah tipu orang…dan akibatnya..saya yang kena…itu semua pengajaran untuk saya…untuk mengajar saya tentang erti hidup…dengan lebih matang…dan untuk masa depan saya yang akan datang….lagi satu pasal saya dah chubby skit saya nak kembali masa zaman sy slim dlu baru la saya hensem :)