Kebebasan mendownload yg disekat

9:53 PM / Posted by Matt Fauzy / comments (0)


Aku tak tau kenapa makin hari aku makin menyampah dengan kerenah birokrasi kerajaan UMCO-UMPORN nie, baru2 nie melalui Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia telah mengeluarkan senarai kepada sume local ISP (Internet Service Provider) utk menyekat link ke file sharing web, antara web yg disekat adalah:
  • ThePirateBay.org
  • MegaUpload.com
  • FileServe.com
  • DepositFiles.com
  • FilesTube.com
  • Warez-BB.org
  • Movie2k.to
  • MegaVideo.com
  • PutLocker.com
  • DuckLoad.com
Dimanakah kebebasan Siber yg dijanjikan oleh Pak Rais Yatim (dengar citer ade skandal ngan amah) hanya tinggal reotrik saje! selepas nie kemungkinan youtube, facebook, twitter sume nak disekatnya..disarankan jugak selepas ni agak disekat blog2 pihak pembangkang agar maklumat2 ketirisan,ketandusan, kebodohan umporn nie dpt dibendung drp pengetahuan rakyat jelata..barulah jadi cam negara komunis kebebasan disekat..
yg pasti Malaysia hanya gah dengan retorik Kebebasan Bersuara, Berhimpun & Siber! patutnya disekat sume akhbar2 lucah mcm utusan, metro, berita harian tu tiap2 hari menyajikan cerita2 yg lucah dan meloyakan. Bagaimana kah akhbar2 lucah ni dibaca oleh kanak2 berumur 4 tahun keatas? Begitu jugak VCD lucah yg dikata mirip Anwar Ibrahim hendaklah disekat dan cari siapa penyebar nya..Bagus jugak ade cyber wars nak hack sume gomen nye website..
baru2 nie heboh dikabarkan yg Kementerian Pelancongan membazirkan RM1.8 Juta utk biaya Facebook diaorg..what the fuck? Facebook free takan la staff IT Kementerian Pelancongan xreti nak wat Facebook, xkan laa sume bodo piang..

bodo mengabiskan duit rakyat, sedangkan kami ni rakyat kais pagi makan pagi kais petang makan petang utk meneruskan hidup, menteri2 umporn serta wanita gemok pertama negara (baca bik mama) mengabiskan duit!
Pesanan drp Anak Muda: Pilihanraya nanti sila undi Pakatan Rakyat, kita ubah kerajaan sekarang yang hanya tau mengabis duit dan menarik sume subsidi serta belanja mewah utk kesenangan perut mereka yg buncet itu!