Salam Untuk Kekasih by Nadia

2:54 AM / Posted by Matt Fauzy / comments (0)



Di sebalik kalbu
Yang semakin layu
Terbenam rasa rindu
Terkunci suara hati
Tiada siapa tahu

Dimanakah kasih
Tak seperti dulu
Kata kau sayangkan ku
Benarkah itu

Walau kehadiranku hanyalah sementara
Bukan salahmu sayang kira kau jatuh cinta
Akan ku pergi jauh takkan kembali
Salam maaf permisi
Ku undur diri
http://www.free-lyrics.org

Kini ku bersara
Dengan langkah baru
Menyisih luka ini
Kekasih... sekeras aku
Terhiris kerna kamu

Ku tinggalkan cinta
Kisah yang berlalu
Kisah kenangan kita
Hanya kau tahu

Walau kehadiranmu bagaikan menghiasi
Bukan caraku sayang harap engkau mengerti
Pemergianku ini tak ku relai
Salam maaf permisi
Ku undur diri

Labels:

Kami Yang Disyaki - The Suspects

9:31 PM / Posted by Matt Fauzy / comments (0)



Artist : The Suspects A.K.A
Title : Kami Yang Disyaki

Kasut but braces berambut pendek
Apa yang dikatakan kami tak peduli
Wujudnya kami untuk kekal abadi
Siapa berani padah yang menanti

Bukannya rusuhan yang kami lakukan
Hanya bergembira dikala masih muda
Kami yang disyaki, kamilah kuasa
Menewaskan kami berganjak jauh sekali

chorus:
Kami yang disyaki, kami yang dibenci
Sikit pun tidak peduli, sikit pun tidak melemahkan kami
Kami yang disyaki, terus kekal di sini
Tidakkah disedari lagi ….

Tidakkan berganjak, tidak juga menyerah
Bersatu kami berdiri teguh berdikari
Bukannya kami dungu, bukanya kami bengap
Jika tak suka kami peduli apa ….

Kami yang disyaki, kami yang dibenci
Sikit pun tidak peduli, sikit pun tidak melemahkan kami
Kami yang disyaki, terus kekal di sini
Tidakkah disedari lagi ….

Labels: ,

My Way - Limp Bizkit

9:19 PM / Posted by Matt Fauzy / comments (0)



Check, check, check check... out my melody

Special
You think you're special
You do
I can see it in your eyes
I can see it when you laugh at me
Look down on me
You walk around on me
Just one more fight
About your leadership
And I will straight up
Leave your shit
Cause I've had enough of this
And now I'm pissed

Yeah
This time I'm 'a let it all come out
This time I'm 'a stand up and shout
I'm 'a do things my way
It's my way
My way, or the highway

Check out, check check... out my melody

Just one more fight
About a lot of things
And I will give up everything
To be on my own again
Free again

Yeah
This time I'm 'a let it all come out
This time I'm 'a stand up and shout
I'm 'a do things my way
It's my way
My way, or the highway

Some day you'll see things my way
Cause you never know
Where, you never know
Where you're gonna go

Check out, check check... out my melody

Just one more fight
And I'll be history
Yes I will straight up
Leave your shit
And you'll be the one who's left
Missing me

Yeah
This time I'm 'a let it all come out
This time I'm 'a stand up and shout
I'm 'a do things my way
It's my way
My way, or the highway

Some day you'll see things my way
Cause you never know
Where, you never know
Where you're gonna go

Check out, check check... out my melody

Labels: ,

Zoo Negara

10:44 AM / Posted by Matt Fauzy / comments (0)

Assalamualaikum..

Last week 27hb Feb 2010 Sara, Syu'a ngan Kak Zu dtg kL nk pegi Zoo Negara, nak bawak Sara xpenah pegi zoo.. So aku ditugaskan menghantar dorg nie pegi ke Zoo melawat binatang2 yg tua..penat gak sehari berjalan, kesian Sara xdpt tgk Gajah, Harimau ngan beruang sebab dah penat sgt..kat sni aku post kan beberapa pic yg kitaorg sume..







gaya muncung

sara yg mengada

Sara ngan Alang

Sara tgh tengok pic katak


Sara nie xreti nk duk diam

Sara ngan mama nye Pn Zuriani

masa mula2 sampai kat zoo, time ni sara xtukar baju lagi


rindu kat sara..





Labels: , , ,

Rindu kat budak comel nie

4:49 AM / Posted by Matt Fauzy / comments (0)

Sesape ade jumpe budak kecik berusia 2tahun sila bgtau kat dia yg Alang dia tersangat la rindu kat dia...sila cium serta gigit pipi dia yg tembam tu jika terjumpe bdk nie..


ni kat dlm keta alang nie..sempat lg gedik ye Sara
ala lupe plak Alang nak belikan spek utk Sara aritu..





Labels: , ,

Hati - hati dengan kedai Mamak

9:07 PM / Posted by Matt Fauzy / comments (0)


Sumber: Harian Metro Online

KUALA LUMPUR: Menggelikan hati apabila seorang pekerja restoran ‘mamak klon’ pucat lesi dan gagap sejurus diminta pegawai Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) mengucap dua kalimah syahadah dan membaca al-Fatihah bagi membuktikan dirinya penganut Islam tulen.

Dalam sesi ujian oral terbabit, pekerja restoran terbabit yang mengaku Islam dari selatan India hanya terkebil-kebil selepas berulang kali diminta pegawai Jakim membacakan ayat mudah terbabit sejurus serbuan dilakukan di sebuah restoran ‘mamak’ di Kota Damansara, di sini.
Dalam operasi jam 11 pagi semalam, sepasukan pegawai Jakim dibantu pegawai Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Putrajaya menyerbu restoran terbabit selepas mendapat aduan berhubung penggunaan logo halal mencurigakan yang dipasang dalam premis berkenaan.
Penolong Pengarah Cawangan Pemantauan dan Penguatkuasaan Bahagian Hab Halal Jakim, Amri Abdullah yang mengetuai operasi terbabit berkata, langkah memeriksa premis makanan terbabit dilakukan selepas pihaknya menerima aduan pengguna yang keliru status restoran itu yang menggaji majoriti pekerja asing.
Menurutnya, sebaik tiba ke restoran terbabit, pegawai Jakim dan KPDNKK mendapati tiga logo halal Jakim disyaki palsu sengaja diletak di tiga penjuru restoran berkenaan yang diuruskan peniaga bukan Islam.
“Seorang penyelia restoran yang disoal siasat bagaimanapun berpura-pura mendakwa restoran terbabit ditauliahkan sijil halal Jakim, namun gagal membuktikan atau menunjukkan sijil berkenaan.
“Lelaki terbabit sebaliknya memberi alasan sijil halal Jakim berkenaan kini disimpan pemilik syarikat yang sedang berada di Kedah atas alasan mempunyai urusan perniagaan,” katanya.
Menurutnya, alasan itu dianggap tidak munasabah kerana kebiasaannya pemilik restoran atau kilang akan mempamerkan serta menggantungkan sijil halal berkenaan dalam premis untuk meyakinkan pelanggan berhubung produk dijual.
“Susulan itu, Jakim sengaja mengatur sesi ujian temuduga ringkas dengan meminta penyelia kedai terbabit menunjukkan pekerja beragama Islam. Justeru, penyelia terbabit segera memanggil seorang pekerjanya yang didakwa beragama Islam dan dibawa masuk dari India.
“Berdasarkan pas pekerja, pembantu restoran itu dikenali sebagai Ahmad Kadir, 26 tahun. Namun, agak mengejutkan apabila dia langsung tidak tahu mengucap dua kalimah syahadah apatah lagi membacakan surah al-Fatihah,” katanya.
Menurutnya, pembantu kedai terbabit terkebil-kebil kebingungan seolah-olah kali pertama mendengar ucapan dua kalimah syahadah yang dilafazkan seorang pegawai Jakim.

“Sehubungan itu, Jakim percaya bahawa semua pekerja di restoran terbabit adalah bukan Islam dan tidak layak mendapatkan sijil halal,” katanya ketika ditemui semalam.
Bimbang tindakan pemilik restoran terbabit terus memperdaya orang ramai, Jakim mengarahkan supaya logo halal Jakim segera ditanggal pekerja restoran berkenaan.
“Agak mendukacitakan apabila pemeriksaan mengejut pada bahagian dapur restoran mendapati lantai dan kawasan memasak dalam keadaan kotor tidak terurus,” katanya.
Menurutnya, pemilik restoran terbabit boleh dikenakan tindakan mengikut Seksyen 15(1) Akta Perihal Dagangan 1972 kerana memalsukan logo sijil halal Jakim yang boleh membawa denda maksimum RM250,000 jika sabit kesalahan.

p/s: next time kalu nak lepak-lepak kat kedai mamak before order kasi test kat mamak tue suruh dorg mengucap dua kalimah syahadah dan membaca al-Fatihah...kalu mamak tu cuak confirm la mamak tu bukan islam..Islam menuntut umat nye memakan makanan yg halal dr segi syarak dan dr hasil yg halal..

aiyo aiyo ini mamak jangan percaya jugak ka? deh mamak roti banjir satu..

Labels: ,

Try la mane tau dapat rezeki lebih

6:29 PM / Posted by Matt Fauzy / comments (0)



Assalamualaikum sume..Tolong baca ni..1 sen pun tak payah keluar duit. daripada korang online je, hasil pon xde, mesti BOSAN kan??? haaaa, nie die...sambil online, sambil cari duit..
beri saya masa 5 minit je boleh? mari sertai saya di catcheyes jom..

Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia, apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat disini, ya,mudah saja,klik2 iklan tak sampai seminit dah dapat duit, malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti..

katakan anda menaja 10 orang di level 1, kemudian mereka menaja 10 orang lagi sehinggalah 4 level, tahu tak awak akan peroleh RM11 jika sehari mereka klik untuk 1 iklan, kalau sehari mereka klik 10x anda peroleh RM11x10=RM110 jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300.. banyak tu .. awak tak nak ke? ayuhlah sertai saya..benda ni 100% percuma..tak perlu modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda free xkan tak boleh ajak.. untuk maklumat awak,keahlian catcheye hampir mencecah 30,000 orang sekarang.. jangan berlengah lagi..Ini bukan penipuan..

Cara nak register:
1.klik link yg kt bwh skali...
2.klik join catcheye now
3.isi maklumat diri,IC dan alamat (penting
sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)

Isi jawapan:
soalan 1 jawapan A (atas sekali),
soalan 2 jawapan B (yang tengah),
soalan 3 jawapan A (atas sekali).
p/s (jika jawab salah pendaftaran tidak diterima)
5.klik agree and proceed..Ok siap

kemudian apa perlu buat?
1.klik sign in
2.lepas sign in klik reward panel
3.Awak lihat akaun awak ade RM1 (bonus) dan link awak.
4.Copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak.
5.postkan risalah saya ni kat ni note facebook & emailkan kepada kawan2.
6.Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1. percayalah!sebab benda ni 100% percuma REZEKI TUHAN YG BG..TP,KITE KNE USAHA JGAK KN?? TGGU APE LG??
J0MLA J0IN.. =)
DAFTAR KAT LAMAN WEB BAWAH NI...
FREE JE...XTIPU

http://www.catcheye.com.my/?r=4540

Labels: , ,